dissabte, 26 de maig del 2012

EL CACAU.

El cacau.

Origen del cacau:

No va ser descobert pels nostres avantspasats espanyols fins al principi del segle XVI,cuant Crostòbal Colón i la seva tripulació varen anar a la isla de Guanja enfront les costes de lo que avui dia es Hondures.Els habitants els hi varen donar unes petites anous de forma ovalada i de color marró.Amb elles,s'elabora la ''xocolaa'' una beguda de fort gust i que segons ells,produia una gan energia i vitalidad.La paraula Maya amb que es dirixien al grà ea ''cacau'',derivaba de la veu antigua ''chacahuaa''.Actualment els descendents mayas l'anomenen ''chucua''.  



Descripció:

Aqui tenim la descripció de l'abre del cacau:

És una planta de tipo tropical que creix a climas càlits i humits,per lo general,es un abre petit,entre 4 i 8 metres d'altura,pero si recibeix molta sombra por alcançar els 10 metres.La fusta(tronc) es d'un color molt clar,casi blanc i la cortesa es prima,de color café.
En el génere Theobrama,en grec significa ''Aliment dels Deus''.

-Característiques del cacau:

El grá del cacau,es una semilla tancada en el seu fruit,similar al cogombre.El cacaotero te una longetivitat de 40 anys,un únic abre pot arribar a fer 100.000 flors a lo llarg d'un any.Les seves flors tenen una vida curta de tan sols 48 hores.Una ''mazorca'' de cacau sempre conté un nombre de semilles o fabes,el fruit pot alcanzar una longitut de 15 a 25 centímetres.

Varietats:

Es coneixen 18 espécies diferents que es distinxeixen per el major o menor creixement de la planta,la forma de les fulles,el volum i la coloració del fruit.Les semilles també varien en forma,tamany i cualitats nutritives.
Les flors del cacau,son petites i abundants,de color grog vermellenc que cuan es marxiten dexen un embrió amb el fruit que despres creix i es converteix en una espécie de ''baya'' carnosa en tot el seu espesor.
Entre moltes varietats de cacau,les més comunes i plantades son la ''criolla'' i la ''forastera'';el cacau criollo,es el més reputat per el seu sabor,es sudamericà;el cacau accra(africà) i el bahía(brasiler) son el cacaus forasters més comuns.Tant en les plantacions com en les mescles de polvos,es mesclen les dues varietats.

Transformació del cacu al xocolata:

Arranquen les branques del abre i les tellen.Al obrir el fruit,apareixen acomodades en la part carnosa,entre 30 i 40 semilles de cacau,que al rentar-se i secar-se son empleades per a prepara una beguda anomenada ''xocolata''.

El cacau i la salut;Com ens afecta?

Búsquedes recents demostren que el cacau o el xocolata negre tenen molts de benificis per a la salut,ja que contenen antioxidants i prevé la hipertensió.Eñ xocolata també es un aliment ric en calories amb un contengut elevat de greix.També s'ha demostrat que es un estimulant débil ja que conté teobromina i cafeina en petites cantidats.

Productes per al consum:Indústria.

Dachy forma part del grup Nederland,una empresa familiar amb la tradició industrial des de finals del segle XIX al barri de Gràcia de Barcelona.
Diferents generacions de propietaris i treballadors han subministrat productes sempre relacionats amb el cacau per tot el món,essent pioners en la comercialització de productes nous del cacau del segle XX i han col·laborat des de sempre amb la indústria de gran cosum.
El vaixell de Nederland agrupa empreses dirigides a mercats molts específics i diferents.


Aqui teniu uns cuants anuncis del colacao:




També hi ha una altra marca,que es diu ''Nesquik'':
Com podem veure,a tots el anuncis surten infants,es perque va dirixit cap a ells.

I aqui acaba el meu treball,hi ha tota l'informació que he pogut trobar..

Maria Bàrbara Capó Zambrana 3Div.





1 comentari:

  1. L'exposició és concisa.
    La tria dels anuncis és molt encertada.
    Nota:8.5

    ResponElimina